Het vinden van de beste krabpaal kan een lastige klus zijn. Vooral als je online op zoek gaat naar een goede krabpaal is het lastig om een keuze te maken. In dit artikel geven we je wat handige tips zodat jij de beste krabpaal voor jouw kat kan vinden. 

1. Houd rekening met de grootte van je kat

Het kopen van een goede krabpaal begint met het selecteren van het juiste formaat. De beste krabpaal voor jouw kat is namelijk gebaseerd op de lichaamsgrootte van je kat. Een kitten heeft bijvoorbeeld genoeg aan een kleine krabpaal, terwijl een Noorse boskat gebaat is bij een grote krabpaal. Een krabpaal is niet alleen om de nagels te scherpen, een kat gebruikt deze namelijk ook om zichzelf uit te rekken. Hierom moet de krabpaal altijd groter zijn dan de kat zelf. Op deze manier kan de kat op zijn achterste poten staan terwijl hij met zijn voorste poten aan de krabpaal ‘hangt’. 

Veel mensen kopen een krabpaal voor een kitten, vervolgens verwachten ze dat deze ook nog volstaat als de kat volgroeid is. Dit is absoluut niet het geval, doordat de kat de krabpaal ‘ontgroeid’ is kan deze uitgekeken raken op de krabpaal en aan meubilair gaan krabben. Als je ongeveer weet hoe groot je kat wordt dan kun je hier dus alvast rekening mee houden met het kopen van je eerste krabpaal. Ons advies is om de krabpaal op de groei te kopen, dit bespaart uiteindelijk geld!

2. Kies de juiste vorm krabpaal

Katten zijn net als mensen, ze zijn kieskeurig als het gaat om speeltjes en krabpalen. De ene kat houdt van een hoge smalle krabpaal, terwijl de andere liever zijn nagels scherpt aan een krabplank. Waar jouw kat van houdt is lastig om te zetten. Het is daarom handig om de krabpaal te kopen als de kat nog jong is. Deze zal dan wennen aan de krabpaal. Op latere leeftijd kan het voorkomen dat een kat een bepaalde voorkeur ontwikkelt voor een krabpaal. Hij of zij heeft dan bijvoorbeeld een hekel aan een overdekkend element, of aan een ander stukje van de krabpaal. Wanneer je hebt gekozen voor een bepaald type krabpaal, dan is het aan te raden om dezelfde soort weer te kopen als vervanging. Je weet dan zeker dat dit de beste krabpaal is voor jouw furfriend. 

Het kan gebeuren dat de krabpaal niet direct in de smaak valt. Je kat zal dan niet gelijk losgaan, maar eerst even de kat uit de boom kijken. Geef de kat tenminste enkele dagen om aan het nieuwe onderdeel van de inrichting te wennen. Vindt je kat er toch niks aan? Dan stuur je krabpaal toch gewoon terug! 

3. Kies voor een goede kwaliteit krabpaal

Het kan verleidelijk zijn om bij het kiezen van een krabpaal voor de goedkoopste optie te gaan. Het is tenslotte een gebruiksvoorwerp dat na verloop van tijd ‘af’ zal zijn. Er kleven alleen wel wat nadelen aan deze denkwijze. Goedkope krabpalen staan vaak niet goed in je interieur, ze zijn functioneel en niet mooi om te zien. Daarnaast is de kwaliteit van de gebruikte materialen slechter dan duurdere varianten. Door de matige kwaliteit zal de krabpaal sneller aan vervanging toe zijn en er sneller lelijk uit zien. 

4. Design krabpaal

Author

Reageer Op Deze Blog