Losse plaggen, grote kuilen en vernield gras. Lijkt jouw gazon op een oorlogsgebied en is je geliefde hond de schuldige? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Met onderstaande tips kun je proberen om je hond af te leren dat hij of zij je tuin overhoop graaft.

1. Zorg voor voldoende afleiding!

Een hond die in de tuin graaft is vaak een kwestie van te weinig afleiding. Misschien is jouw trouwe viervoeter gefrustreerd of verveeld, en graaft hij daarom in je mooie gazon. Zorg ervoor dat je hond genoeg speeltjes heeft (dus ook in de tuin!) en zorg voor voldoende beweging tijdens wandelingen.

Fetch ’n Treat

Wil je voorkomen dat je hond in de tuin graaft, maar er toch niet constant bij aanwezig zijn? Dan kan de Interactieve Fetch’n Treat een geweldige uitkomst zijn. Dit apparaat houdt je hond uren zoet door het apporteren te oefenen. Wanneer je hond de bal ophaalt en in het apparaat gooit wordt hij beloond met een snoepje. Dit houdt het spelletje interessant en zorgt ervoor dat je hond even geen aandacht heeft voor andere dingen, zoals graven in jouw mooie tuin!

Benieuwd of dit product helpt tegen jouw graafprobleem? Bekijk de Fetch ’n Treat hier.

2. Voorkom graven op vaste plekken

Je hond zal steeds terugkeren naar hetzelfde plekje om te graven. Er zijn verschillende methodes om ervoor te zorgen dat je hond niet meer op dezelfde plek gaat graven. Leg bijvoorbeeld stenen in de (beginnende) kuil, of gebruik plastic kippengaas (geen metaal, daar verwond je je hond mee). Het helpt ook om sterk geurende middeltjes op de graafplek te leggen. Kies voor dingen waar je hond echt een hekel aan heeft zoals azijn, peper of citroenschillen.

3. Doe iets aan het ongedierte in je tuin

Een ongedierte plaag kan ervoor zorgen dat je hond gefixeerd is op graven in de tuin. Heb je bijvoorbeeld muizen, ratten, mollen of ander gespuis in je tuin dan zul je dit eerst moeten oplossen. Honden zijn van nature echte jagers, dit gedrag krijg je er in ieder geval niet uit. Gelukkig zijn er ook milieu- en diervriendelijke manieren om van je ongedierte af te komen! Wees ook hier voorzichtig met giftige middeltjes als je hond ook in dezelfde tuin rondloopt.

4. Geef je hond een zandbak

Deze methode wordt niet vaak toegepast maar is wel erg effectief. Heb je een echte graafmachine als hond? Dan is dit misschien je laatste redmiddel! Richt een speciaal plekje in je tuin in voor je hond om lekker te graven. Voor deze oplossing is het wel belangrijk dat je de hond goed traint om in deze zandbak te graven en niet in je gazon. Dit doe je door graafgedrag te belonen, maar ook door bijvoorbeeld een bot of snoepjes te begraven op deze plek.

Author

Reageer Op Deze Blog