Je hebt de TikTok, Instagram of YouTube video’s vast wel eens gezien. Een kat draait zich nietsvermoedend om van zijn drinkbak en schrikt zich he-le-maal een ongeluk door een komkommer die daar ligt. Zijn katten echt bang voor komkommers? In dit artikel praten we je bij over alle ins en outs over deze internetlegende.

Kat schrikt van komkommer video

De video’s waar we in de inleiding over schrijven zijn overal op het internet te vinden. Heb je nog steeds geen flauw idee waar we het over hebben in dit artikel? Geen probleem, we hebben hieronder een leuke compilatie voor je gedeeld. In deze compilatie zie je een aantal schattige katten flink schrikken van een doodgewone komkommer. Genoeg gezien? Lees dan onder de video verder over de uitleg achter deze bijzondere viral hype!

Je kat denkt dat de komkommer een slang is

Er zijn veel verschillende theorieën over deze schrikreactie van de kat. Sommige experts beweren dat de komkommer je kat laat denken dat hij wordt beslopen door een slang. Er is genetisch bepaald dat je kat bang hoort te zijn voor slangen, omdat deze gevaarlijk zijn in de natuur. Het zou dus maar zo kunnen dat een kat zich een hoedje schrikt omdat hij denkt dat hij beslopen wordt. En zeg nou zelf, een komkommer heeft heus wel wat weg van een groene slang!

Misschien ligt het niet aan de komkommer

Naast bovenstaande theorie zijn er ook katten-gedragsexperts die juist zeggen dat de komkommer helemaal niets te maken heeft met de schrikreactie. Ze geven aan dat de hysterische reactie van de kat te wijten is aan een ‘gewone’ schrikreactie. In veel van de video’s op YouTube en TikTok zie je de kat eerst rustig drinken of eten. Vervolgens legt de filmer zachtjes een komkommer achter de kat. Door de textuur en de samenstelling van de komkommer hoort de kat dit niet omdat hij zo op gaat in het eten of drinken. Vervolgens draait de kat zich, inmiddels uitgegeten, om en schrikt van het object (de komkommer) die hier eerst nog niet lag.

Komkommer prank gevaarlijk voor katten

We krijgen wel eens de vraag of de komkommer video prank gevaarlijk is voor katten. Veel dierenartsen zijn het er over eens; deze populaire frats kan gevaarlijk zijn voor je kat. Natuurlijk is een komkommer niet dodelijk voor je kat, maar de bijbehorende schrikreactie kan wel degelijk gevaarlijk zijn. Door de schrikreactie springt je kat namelijk op en kan zo bepaalde spieren verrekken of zelfs iets breken.

Het is waarschijnlijker dat je kat lange tijd gestresst kan raken van deze reactie. Katten zijn van nature erg gevoelige dieren en vatbaar voor stress en verandering. Wanneer de kat zich een hoedje schrikt op de plek waar zijn eten en drinken staat is dit niet goed voor de algehele gesteldheeid van je kat. Bedenk dus goed of de likes en views het waard zijn voordat je je kat enorm laat schrikken. Wij zeggen in ieder geval; doe het niet!

Conclusie

Katten zijn niet per se bang voor komkommers! De schrikreactie komt voort uit een stukje evolutie. Je kant verwart de komkommer mogelijk met een slang, hierdoor schrikt hij zich een hoedje.

Hoewel de filmpjes erg grappig zijn om te kijken raden we af om deze grap uit te halen met je kat. Zoals hierboven omschreven kan je kat ernstige geestelijke of fysieke problemen overhouden aan de schrikreactie.

Author

Reageer Op Deze Blog