Speeltjes

Kattenspeelgoed

Een belangrijk vermaak middel voor je huistijger. Het is ook een manier om een band op te bouwen met je kat. Er is ook speelgoed waarmee ze zichzelf kunnen vermaken als jij de kost aan het verdienen bent. Allemaal reden om een stukje speelgoed in je huis te halen!

Waarom een kattenspeeltje?

Het is nou eenmaal zo dat wanneer je beestje niet entertaint dat hij waarschijnlijk alleen maar gaat chillen, eten en slapen. Daarom zo kattenspeeltjes nou zo handig. Naast de entertainende functie kan je je kat ook helpen om zo aan zijn aantal stappen per dag te voldoen.

Mocht je kat juist ‘s avond heel actief zijn zoals die van mij, dan kan het schelen om overdag met hem te spelen zodat hij zijn energie kwijt kan. Sommige katten gaan namelijk hun frustratie afreageren op het meubilair en dat lijkt me geen feest.

Het draagt ook goed bij aan jouw band met je kat. Katten kunnen zichzelf goed vermaken maar hebben ook zeker iemand nodig die samen met ze speelt. Door dit te doen verbeter je jouw band met je kat.

Voordelen van kattenspeeltjes

  • Vermaak voor je huisdier
  • Zorgt voor de dagelijkse beweging wat vooral belangrijk is bij huiskatten
  • Maakt je kat blij
  • Bevordert de communicatie met andere katten of zelfs mensen
  • Uitlaatklep waar ze hun overtollige energie kwijt kunnen
  • Bevordert de intelligentie
  • Creëert een goede band tussen baasje en huisdier.

Kattenhengels

Altijd een leuk speeltje om in huis te hebben. Onze eigen katten worden er altijd heel enthousiast van vooral als er een veer aan zit. Je kat krijgt hier flink wat beweging van en voor jezelf is het ook bevorderlijk voor je beweging. Twee vliegen in één klap! Dit speeltje draagt vooral bij aan het evenwichtsgevoel van de kat. Ze zijn in veel verschillende soorten en maten en er is voor iedere kat wel wat wils.

Laserlampjes

Er is niets zo grappig om je kat door te huis te zien rennen achter een laserstraal aan.
Het is een simpel speeltje wat niet heel veel moeite kost om te doen. Je kat daarentegen kan zich hier uren mee vermaken en krijg wel een echte workout.

Speelgoedmuizen & Knuffels

Dit draagt bij aan het verbeteren van de concentratie van je kat en houdt hem alert voor enkele minuten. Je kan zien dat het echte jagers instinct van je huisdier naar boven komt.

Tunnels

Dit speeltje draagt bij aan de behendigheid van je kat. Katten vinden het van nature ook heel leuk om zich op donkere knusse plekjes te verstoppen. Dus naast dat het zorgt voor beweging is het ook weer een veilig plek voor je kat om even tot rust te komen.

Interactief speelgoed

Dit is een soort brain-training maar dan voor je kat. Met als resultaat een verhoging van de hersencapaciteit. Waardoor ze zich minder snel vervelen. Je daagt de kat uit om meer uit zichzelf te halen. Dit is een speeltje wat goed bijdraagt aan de lange termijn.

Speelballetjes

Deze zijn vooral goed om de zintuigen te activeren. Vooral als je balletjes gebruikt met geluidseffecten. Een van de grappigste dingen hieraan is je kat zien apporteren. Mijn kat is helemaal weg van die balletjes. Onthoud wel om ze ‘s avonds weer op te ruimen anders kan je soms slapeloze nachten hebben.

Wat moet je weten de belangrijkste tips

Vaak kies je op basis van je eigen gevoel een speeltje uit. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar het gaat natuurlijk om je kat. Want jij kan een speeltje leuk vinden maar je kat moet er niets van weten. Daarom is het slim om meerdere speeltjes te bestellen om te kijken wat je kat leuk vindt.

Je hebt dit product toegevoegd aan je winkelmandje:

[]