Droogvoer

Droogvoer Kat

Wij van Furfriends hebben een selectie gemaakt van het beste droogvoer voor je kat. Ons aanbod lijkt misschien niet groot maar we hebben verschillende smaken van de kwalitatief beste merken die als beste uit de test komen. Deze zijn hoog in eiwitten en laag in koolhydaten. Wij bieden het meest gezonde en lekkerste voor je huistijger. Neem een kijkje naar ons assortiment.

Keuzes maken

We hebben goed gekeken naar het dieet van de kat. Hierbij zijn enkele dingen heel belangrijk om rekening mee te houden. Het juiste kattenvoer moet beschikken over.

  • Veel eiwitten
  • Weinig koolhydraten
  • Juiste hoeveelheid vocht in het voer
  • Gespecificeerde ingrediënten van de beste kwailiteit.

Eiwitten

Eiwitten zorgen namelijk voor spierbehoud, de organen , de huid en energie van je huistijger. Omdat katten van nature vlees eten hebben ze veel eiwitten nodig.  Onze producten zijn specifiek geselecteerd om de juiste hoeveelheid eiwitten.

Koolhydraten

Veel merken kattenvoer beschikken over te veel koolhydraten. Bovendien wordt het ook niet altijd juist weergeven op het etiket van het voer. Teveel koolhydaten voor je kat kan resulteren in een opgeblazen gevoel, scheten en zelfs diarree. Daarom moet je oppassen met teveel koolhydaten. Gelukkig hebben wij hier al naar gekeken en beschikken de merken die wij aanbieden over de juiste hoeveelheid koolhydaten.

Kwaliteit van ingrediënten

Het liefst geef jij je kat natuurlijk het beste voer van de wereld. Ook hierop zijn onze producten geselecteerd.

Vocht

Doordat katten weinig drinken is het belangrijk dat ze toch voldoende vocht binnenkrijgen. Het droogvoer wat wij bieden beschikt over veel vocht maar het is toch het beste om het dieet ook nog aan te vullen met natvoer. Voor de gezondheid van je kat.

Waarom droogvoer?

Er zijn veel voordelen van droogvoer voor je kat tegenover natvoer. Een van de grootste voordelen is dat het voedsel veel minder snel bederft dan natvoer. Het blijft er veel langer goed uit zien. Dus zijn je katten dus trage eters dan kan je het eten gewoon in de bak laten totdat ze het opeten. Mochten de katten gaan knoeien en alle brokjes ernaast gooien dan is dit makkelijker op te ruimen in vergelijking met natvoer. Aangezien dit niet plakt.

Ook stinkt het voer minder. Wat ideaal is voor het baasje. Een nadeel is wel dat er weinig vocht zit in droogvoer. Dus het is verstandig om af en toe af te wisselen met natvoer om deze manier ervoor zorgen dat je kat genoeg vocht binnen krijgt. Dit is helemaal handig in de zomerperiodes waarin de katten minder eten & drinken door de hitte.

Een ander voordeel is dat droogvoer over het algemeen een stuk goedkoper is dan natvoer. Dit is het overwegen waard als je denkt aan je portemonnee.

Het is een mythe dat alle soorten brokjes goed zijn voor het gebit van je kat.

Zorg voor een gevarieerde voeding

Zoals eerder genoemd is het optimale dieet natuurlijk een combinatie van beiden. Gelukkig bieden heel veel soorten droogvoer ook allerlei soorten Natvoer. Bekijk ons aanbod nu!

Je hebt dit product toegevoegd aan je winkelmandje:

[]