Krabpaal

Krabpaal

Het blijft altijd een strijd om de juiste krabpaal te vinden. Er komt namelijk zoveel bij kijken. Wij van Furfriends hebben krabpalen in alle soorten en maten. Laat je kat zijn frustraties uiten op de krabpaal in plaats van de bank!

Juiste maat

Het is belangrijk dat je rekening houdt met de juiste maat. Je kat moet goed los kunnen gaan en daarom wil je niet eindigen met een te kleine paal, waar hij naar een paar maanden alweer uitgegroeid. Bovendien heb je dan ook een grote kans dat je kat er geen gebruik van maakt. Daarom zou een hoge krabpaal in dit voorbeeld ideaal zijn.

Vorm

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden bij het uitkiezen van krabpalen. Ze zijn er namelijk in verschillende vormen. Je keuze moet afhangen van het doeleinde waarvoor de paal wordt gebruikt. Heb je een kat die houdt van relaxen of is hij juist heel actief? Is het een echte klimmer? Dit zijn de hamvragen bij het uitkiezen van de juiste krabpaal/meubel.

Aantal katten

Naast de juiste maat en de vorm hangt het er ook vanaf hoeveel katten je hebt. Als je meer dan één kat heb dan is het aan te raden om een extra krabpaal aan te schaffen. Zo vermijd je onderlinge ruzie omdat ieder dan zijn eigen stek bezit. Dit scheelt jou ook een boel hoofdpijn en je katten zelf ook.

Krabpaal goed voor de beweging

Een ander voordeel van krabpalen is dat de katten flink hun energie kwijt kunnen. Want tussen het slapen door moet er natuurlijk ook een beetje beweegt worden. Helemaal fijn voor huiskatten. Soms lijkt het wel een cardio workout voor je kat. Ze kunnen dan even flink uitrazen, wat belangrijk is als je katten niet buiten komen. Zo krijgen ze toch de nodige beweging en dan vermaken ze ook nog eens zichzelf. Hartstikke efficiënt zo’n krabpaal!

Nog meer kattenspullen?

Naast een krabpaal kunnen je katten ook nog spelen met ons breed aanbod aan speelgoed. Kijk nu zelf of er iets leuk tussen zit.

Je hebt dit product toegevoegd aan je winkelmandje:

[]